Oktatás

Pavlicsek Csaba párlatkészítési technológiai és profilanalítikai érzékszervi bírálati tanfolyama

egyedi módszertannal és új oktatási anyaggal, saját fejlesztésű tankönyvvel  a Pavlinkum Kísérleti Párlatműhelyben.

A hiányzó puzzledarab az aranyérmes pálinkákhoz

KÖVETKEZŐ KURZUS INDULÁSA

2019. szeptember 7-e (szombat)

Jelentkezés telefonon (+36 30 39 35746) vagy emailben (etelszobrasz[kukac]gmail.com)

A képzés egésze három modulból + lehetséges konzultálási elméleti órákból illetve gyakorlatokból áll. Minden modul végén a résztvevők írásbeli vizsgát tesznek, melyek eredményéről elektronikusan kapnak tájékoztatást. A modul elvégézése után igazolást, oklevelet kapnak a sikeres teljesítésről. A képzés során egyedileg felépített rendszerben, módszertannal ismerkedhetnek meg a résztvevők, amelyek segítenek megismerni, majd elsajátítani az alábbi ismereteket: 

Mit tanulhatsz nálunk?

A képzés egyedileg felépített óratervekkel és tanterv alapján működik, amelynél az elméleti és gyakorlati foglalkozások keretében a résztvevő fajtaismereti, illatoló és kóstoló készsége, a fiziológiai fejlődése kimagaslóan fejlődik.

A képzés során az alábbiak segítik a felkészülést, tudás elmélyítést:

  • magyar és külföldi széleskörű szakirodalom
  • aromabox (fehérbor,vörösbor, borhibák, armagnac…)
  • cefrézés és lepárlás során keletkezett hibák modelloldatai
  • egyénileg folyamatosan fejlesztett és bővített tankönyv
  • gyakorlati eredmények, lepárlás adatok, kísérletek eredményei
  • egyetemi kutatás anyagok…

Az igazán elhivatott szakember – legyen az magánfőző szakember, bérfőzető, bérfőzde vagy kereskedelmi desztillálómester – pontosan tudja, hogy ebben a szakmában a folyamatos fejlődés, tanulás elengedhetetlen. 

 

  • széleskörű alapanyag ismeret (tapintás, illatolás, látás, kóstolás alapján)
  • alapanyagokból eredő hibák
  • cefrézés során keletkező hibák
  • lepárlás során keletkező hibák
  • profilanalízis gyakorlati alkalmazása
  • széleskörű fajta ismeret
  • fajtajegy memorizáció
  • fajtafelismerés, elemzés
  • párlat frakciók szakszerű elemzése, aromatikai alapokkal történő gyakorlati szétválasztás
  • a korrekt értékelés, elemzés ismertetése, gyakorlati elsajátítása
  • a házasítás művészetének megismerése, technológiája, művészete 

Ezen hibákat, kezelési módszereiket, fajta jegy memoria gyakorlatokat, elméleti és gyakorlati síkon, modelloldatokkal, párlatokon keresztül, egyedileg összeállított illóolajokkal, oldatokkal , egyedi tananyaggal, feladatlapokkal ismerhetik meg a tanulók. A képzés során lehetőség nyílik az egyénenkénti párlatvizsgálatokra, értékelésére, elemzésére, fokolásra, higításra stb. ,továbbá a kimagasló magyar és idegen nyelvű, nemzetközi szakkönyvek használata a helyszínen. Ezen felül egyénre szabott technológiai fejlesztésre és szaktanácsadásra is lehetőség

Rólunk írták...

„Egyedi, szuper, részletes!”

 

„Szakmailag felkészült előadó, részletekig menő alaposság, szép környezet, csak ajánlani tudom!”

 

„Ha megakarod tudni mi az aranyérmes pálinka készítésének titka, itt a helyed.”

 

„A második modulnál jöttem rá, hogy – habár – 10 éve foglalkozom párlatkészítéssel, mindig lehet újat tanulni, amely tudás folyamatosan inspirál.”

 

„Hiteles jegyzet, kutatási anyagok, és kóstoló technika, lenyűgöző!”

 

„Kiváló párlatok, kiváló ételek!”

 

„Családias vendégszeretet, szállás szuper, a tananyag egyenesen lenyűgöző!”

 

„Amatőrként kezdtem el a képzést, sosem gondoltam volna, hogy ennyi mindent rejt egy pálinka! Gratulálok, csak így tovább!”

 

“Első kézből gyakorlatias oktatással tanítani! Ez az ami számít! A vizsgák kemények, de ez visz előre! Hajrá!”

 

“A képzés alatt még a metal-t is megszerettem 😀 “