Oktatás
Pavlicsek Csaba Profilanalítikai és technológiai képzéseegyedi módszertannal és új oktatási anyaggal, saját fejlesztésű tankönyvvel a Pavlinkum Kísérleti Párlatműhelyben.
KÖVETKEZŐ KURZUS INDULÁSA
jelenleg nincs meghirdetett kurzus
Jelentkezni / érdeklődni előzetesen emailen (pavlinkumakademia@gmail.com) vagy (etelszobrasz[kukac]gmail.com), illetve telefonon (+36 30 39 35 746) lehet.
Köszönjük az eddigi részvételt, bizalmat!
A hiányzó puzzledarab az aranyérmes pálinkákhoz

TANULNI ÉS TANÍTANI NEM BŰN!
Mi a garancia a sikerre? A sikert mindig az adott személy egyéni beletett munkája határozza meg, jómagam „csak” utat tudok mutatni! Ebben az útmutatásban összefoglalva 15 éves hazai és külföldi (Olaszország-Grappa, Franciaország-Normanida-Calvados, Cognac és Armagnac tartomány, Svájc Gin és gyümölcspárlatok, érzékszervi továbbképzés, technológiai üzemi továbbképzés, Ausztria-Németország gyümölcs és egyéb párlatok, Anglia több éves whisky analízis továbbképzés, stb…) párlat és pálinkatechnológiai szakmai tapasztalat, kimagasló versenyeredmények,egyetemi saját kutatások, publikációk, oktatói precizitás, megfelelő módszertan és szakmaiság van. Egy mondatban: A garancia a NÉV!
Rólunk írták:
A képzés egésze három modulból + lehetséges konzultálási elméleti órákból illetve gyakorlatokból áll. Minden modul végén a résztvevők írásbeli vizsgát tesznek, melyek eredményéről elektronikusan kapnak tájékoztatást. A modul elvégézése után igazolást, oklevelet kapnak a sikeres teljesítésről. A képzés során egyedileg felépített rendszerben, módszertannal ismerkedhetnek meg a résztvevők, amelyek segítenek megismerni, majd elsajátítani az alábbi ismereteket:
Rólunk írták:
Mit tanulhatsz nálunk?
A képzés egyedileg felépített óratervekkel és tanterv alapján működik, amelynél az elméleti és gyakorlati foglalkozások keretében a résztvevő fajtaismereti, fiziológiai szintje kimagaslóan fejlődik.
A képzés során az alábbiak segítik a felkészülést, tudás elmélyítést:
- magyar és külföldi széleskörű szakirodalom
- aromabox (fehérbor,vörösbor, borhibák, armagnac…)
- egyedileg fejlesztett aromabox pálinkákra (25 minta oldat+részletes technológiai és aromatikai segítő kártyák)
- cefrézés és lepárlás során keletkezett hibák modelloldatai
- egyénileg folyamatosan fejlesztett és bővített tankönyv
- gyakorlati eredmények, lepárlás adatok, kísérletek eredményei
- egyetemi kutatás anyagok…
Az igazán elhivatott szakember – legyen az magánfőző szakember, bérfőzető, bérfőzde vagy kereskedelmi desztillálómester – pontosan tudja, hogy ebben a szakmában a folyamatos fejlődés, tanulás elengedhetetlen.
- széleskörű alapanyag ismeret (tapintás, illatolás, látás, kóstolás alapján)
- alapanyagokból eredő hibák
- cefrézés során keletkező hibák
- lepárlás során keletkező hibák
- profilanalízis gyakorlati alkalmazása
- széleskörű fajta ismeret
- fajtajegy memorizáció
- fajtafelismerés, elemzés
- párlat frakciók szakszerű elemzése, aromatikai alapokkal történő gyakorlati szétválasztás
- a korrekt értékelés, elemzés ismertetése, gyakorlati elsajátítása
- a házasítás művészetének megismerése, technológiája, művészete
Ezen hibákat, kezelési módszereiket, fajta jegy memoria gyakorlatokat, elméleti és gyakorlati síkon, modelloldatokkal, kereskedelmi forgalomban kapható pálinkákon és pálinkakiválóságokon keresztül, egyedileg összeállított illóolajokkal, oldatokkal , egyedi tananyaggal, feladatlapokkal ismerhetik meg a tanulók. A képzés során lehetőség nyílik az egyénenkénti párlatvizsgálatokra, értékelésére, elemzésére, fokolásra, higításra stb. ,továbbá a kimagasló magyar és idegen nyelvű, nemzetközi szakkönyvek használata a helyszínen. Ezen felül egyénre szabott technológiai fejlesztésre és szaktanácsadásra is lehetőség van.