Oktatás, tréning

2023 NOVEMBERI MESTERKURZUSAINK

SZAKEMBEREKNEK-HOBBISTÁKNAK-VERSENYZŐKNEK

2023.október 29. Vasárnap

Blendelés technológia alkalmazása a versenyzésben mesterfokon

Gondoltál már arra, hogy párlataid mesteri szintre emeld? Ha nem elégszel meg az átlagos párlattal és szeretnéd igazi gasztronómiai élménnyé varázsolni a párlataid, itt a helyed!

A blendelés technológia a párlatkészítés egy olyan magasfokon történő alkotói szintje, ahol egyedi ízek, illatok mellett kialakíthatóak szájérzetek, az első benyomás mellett rendkívüli lecsengések és ízvilágok.

Csatlakozz te is az idei évünk utolsó masterclassára, ahol az alábbi trükköket, technikákat sajátíthatod el elméleti és gyakorlati szinten egyaránt!

– Fajtatiszta gyümölcsök erjesztés során történő házasításának szerepe, lehetőségei

– Azonos gyümölcsökből készített párlatok házasításának szerepe, fontossága, aromaképeiből képezhető illat és íz akkordok

– Különböző gyümölcsök házasítása egy új íz megjelenése érdekében

– Aromatika intenzitás növelés

– Aromatika tisztítás, elegancia növelés, parfümírozás technikája

– Hűsítés, mélyítés, szájérzet simulékonyság kialakításának technikája

– Virágosság, gyümölcsösség, citrusosság, parfümösség kialakítása vezéraromák, azonos aromagyökök alapján

– Hibakorrekció, javítás

– Érlelt tételek gyümölcsösségének javítása, parfümírozása

Amennyiben felkeltette érdeklődésed ez a nem mindennapi lehetőség a további részletek miatt kérlek keress az alábbi elérhetőségeken:

pavlinkumakademia@gmail.com

+36303935746

Üdvözlettel: Pavlicsek Csaba

2023.11.05. Vasárnap
Birsalmából, birskörtéből készíthető párlatok erjesztés és lepárlástechnológiája masterclass

Optimális szüret szerepe, fontossága, utóérlelés mechanizmusa
• Feldolgozási protokoll ismertetése – feldolgozási metodikák hatása az aromajegyekre
• Erjesztési protokoll ismertetése, különböző cégek élesztő törzseinek fajtajegy növelő hatása
• Széleskörű birsfajta ismeret vezér aromatika alapján (E,GY)
• Széleskörű birsfajtákból készített párlatok elő és utópárlat, különböző hiba jellemzőinek organoleptikus megismerése (GY) (illat, íz, szájérzet…)
• Birsfajták illatanyaginak intenzitás növelésének metodikája természetes módon (E,GY)
• Birsből készíthető különböző terméktípusok erjesztési és lepárlástechnológiai ismertetése, lehetséges hibafaktorok ismertetése, megelőzése és kezelése (E,GY) /Birspárlat/Birsbor párlat/Birstörköly
• Frissítések lehetőségei (héjkarakter, fűszeresség, test kialakítás, „díszítés”, kerekítések)
• Kész birspárlat pihentetése, kezelése, érlelése
• Birsből készített termékek fahordós érlelés technológiája (E,GY)

Amennyiben felkeltette érdeklődésed ez a nem mindennapi lehetőség a további részletek miatt kérlek keress az alábbi elérhetőségeken:

pavlinkumakademia@gmail.com

+36303935746

Üdvözlettel: Pavlicsek Csaba

2023.11.18.Szombat
Fahordós érlelés tudománya és technológiája Dul Údó Endre WSET2Spirit, Fahordós érlelésre szakosodott szakértő-vendégoktatóval

  • Fahordó előkészítésének technológiája, lépései
  • Különböző fákból készült hordók pörkölési fokainak hatása a gyümölcspárlatokra
  • Különböző fák aromaanyagainak ismerete, kioldódás fázisai
  • Feles és negyedhordós finishelés technológiája
  • Finishelésre alkalmas fahordók
  • Többszöri érlelés a termékfejlesztésben
  • Melyik gyümölcs milyen érlelést igényel? Alkalmas-e minden gyümölcspárlat az érlelésre?
  • Hordóból eredő hibák és aromaanyagaik
  • Utógondozás
  • Hordós érlelt tételek blendelésének művészete

    Amennyiben felkeltette érdeklődésed ez a nem mindennapi lehetőség a további részletek miatt kérlek keress az alábbi elérhetőségeken:

    pavlinkumakademia@gmail.com

    +36303935746